datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A Széchenyi Gimnáziumban is megkezdődött a tanév

Idén 160. tanévét kezdi meg a patinás Széchenyi István Gimnázium, melynek diákjai az ünnepséget követően már el is foglalták helyüket a tantermekben.
Elhangzott, hogy továbbra is a magas szintű oktatásra helyezi az intézmény a hangsúlyt, ehhez pedig a diákok partnerségére is szükség van. Sopron polgármestere ezúttal ajándékot hozott az évnyitóra.Az iskola udvarán sorakoztak fel az osztályok az ünnepséghez és fegyelmezetten hallgatták Szabó Miklós igazgató tanévnyitó beszédét. Az intézmény vezetője kiemelte, hogy különleges év előtt állnak, hiszen a névadó halálának 150. évfordulójára emlékeznek. Ez alkalomból országos tanulmányi verseny lesz, melyek a soproni gimnázium a házigazdája.

20090901szechenyi04.jpg

Szabó Miklós beszédében kiemelte, hogy közös feladat a gyönyörűen felújított épület védelme, ezért mindenkit kért, hogy az értékekre vigyázzanak. Elhangzott, hogy az önkormányzat a rendeletet alkotott, melynek értelmében az oktatási intézmények 10 méteres körzetben tilos a dohányzás.

20090901szechenyi03.jpg

Az igazgató helyesnek tartotta a döntést és egyértelművé tette, hogy ezt be is tartatják. Bizakodásának adott hangot, hogy a közterületfelügyelők és a tanárok szigora meghozza a várt hatást a dohányzás elleni küzdelemben.

20090901szechenyi02.jpg

Dr. Fodor Tamás a tanévnyitó alkalmából köszöntötte a diákokat és tanárokat. Mint mondta, ezek azok az évek, amikor a tudást meg kell szerezni. Az itt elvesztegetett idő később megkeserítheti a főiskolás éveket, mert az ismeretek hiánya már nem, vagy csak nehezen pótolható. Sopron polgármestere ezúttal ajándékkal érkezett az intézménybe. Átadott egy olyan hidrogénhajtású kisautót, amely a fizikaórák nélkülözhetetlen szemléltető eszköze lehet a jövőben.

20090901szechenyi01.jpg

Az ünnepélyes tanévnyitót követően dr. Fodor Tamás az iskola fizika szakos tanárainak mutatta be a szerkezet működését és alkalmazásának lehetőségeit. A szemléltető eszköz segítségével a diákok azt a folyamatot figyelhetik meg, amikor a vízből kémiai folyamat segítségével hidrogén és oxigén keletkezik. Az eljárást a buszközlekedésben már több országban használják kísérleti jelleggel. Az új technológia iránt a soproni városvezetés is nyitott, így pályázati források segítségével szeretnék a megfelelő tanulmányokat elkészíttetni.

sopron.hu

 

2009. szeptember 1. / Közéleti események