datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A Fidesz megvédi a nyugdíjasokat

A Gyurcsány-kormány a nyugdíjasokra komoly veszélyt jelent: ezért a nyugdíjasokat és a nyugdíjakat meg kell menteni a Gyurcsány-korszaktól, és erre a Fidesz készen is áll – hangzott el a mai sajtótájékoztatón, amelyet Bakody Gyula, a Polgári Nyugdíjas Kör elnöke közösen tartott Firtl Mátyással, Sopron országgyűlési képviselőjével.A Gyurcsány – korszak kormányai tönkretették a nyugdíjasokat: folyamatosan olyan elhibázott gazdaságpolitikát folytattak és olyan döntéseket hoztak, amelyek elsőszámú vesztesei rendre a nyugdíjasok voltak. Az MSZP a nyugdíjasokat folyamatosan becsapta – mondta Bakody Gyula soproni nyugdíjas, a soproni Polgári Nyugdíjas Kör elnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet Firtl Mátyással, Sopron és környéke országgyűlési képviselőjével (Fidesz-KDNP) közösen tartottak.

Bakody Gyula kifejtette: évek óta folyamatosan csökken nyugdíjak reálértéke, a nyugdíjas infláció évek óta meghaladja az átlagos infláció mértékét. Az elmúlt években folyamatosan csökkent a nyugdíjak reálértéke. Az Antall-kormány idején a reálnyugdíj-változás -8,2% volt, a Horn-kormány esetében ez -11,9%, az Orbán-kormánynál +22,2% volt, a Medgyessy, majd az első Gyurcsány-kormánynál +19,6%, a második Gyurcsány-kormánynál pedig -3,8% volt.

A Fidesz Nyugdíjas Tagozatának elnöke arra is rámutatott, hogy az MSZP-kormány tavaly elvette a 13. havi nyugdíjat, ezzel egy lépésben 8 %-kal csökkentette a nyugdíjak összegét. Azt a 19 ezer forintot, amellyel tisztességtelen módon kampányolt, többszörösen visszavette az MSZP, az azóta többször átvert nyugdíjasokon.

 

20100120sajto03.jpg

- Ráadásul az MSZP a tavalyi év végén kísérletet tett a nyugdíjak ellopására, hiszen a magánnyugdíj-pénztárak privatizációja azt jelentette volna, hogy az emberek nyugdíjára nagy pénzügyi csoportok, gyanús off-shore cégek tették volna rá a kezüket.

A nyugdíjakra és a nyugdíjasokra a Gyurcsány-korszak komoly veszélyt jelent – mondta Bakody Gyula.

- A Fidesz készen áll megvédeni a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat – jelentette ki Firtl Mátyás, a Fidesz-KDNP soproni országgyűlési képviselője.

- A Gyurcsány-kormány a nyugdíjasokra komoly veszélyt jelent: ezért a nyugdíjasokat és a nyugdíjakat meg kell menteni a Gyurcsány-korszaktól, és erre a Fidesz készen is áll – fogalmazott Firtl Mátyás, aki hozzátette:

- A Fidesz garantálja, hogy megvédi az emberek nyugdíját, vagyis állami kézben tartja a nyugdíjalapot és megőrzi a nyugdíjak értékét úgy, hogy olyan gazdaságpolitikát folytat majd, amely növekedési pályára állítja az országot.

A politikus azt is kijelentette, hogy a Fidesz ­lehetővé teszi, hogy minden nő – életkortól függetlenül­­­­­­­­­ - ­­ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­negyven évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhasson, ha akar.

 

20100120sajto02.jpg

- Az MSZP-nek nagyon komoly elszámolnivalója van a nyugdíjasok felé: választ kell adniuk arra, hogy miért vették el a 13. havi nyugdíjat és miért csökkent az elmúlt években folyamatosan a nyugdíjak reálértéke.

Az MSZP jól láthatóan menekül az egyenes beszéd elől, ezért folytat kétségbeesett hazudozást, mint ahogyan eddig is tette – fogalmazott Firtl Mátyás.

A Fidesz-KDNP szerint a nyugdíjasoknak joguk van a tisztánlátáshoz, ezért fontos, hogy minden nyugdíjast korrekt módon tájékoztassanak a nyugdíjakra és a nyugdíjasokra leselkedő veszélyekről, a Fidesz ezért konzultációra hívja a nyugdíjasokat Sopronban is az elkövetkező napokban.

(sopron.hu)

 

2010. január 20. / Közéleti események