datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Országos Széchenyi verseny Sopronban

Városunkban rendezték meg a Széchenyi István és kora elnevezésű országos művelődéstörténeti vetélkedő középiskolai döntőjét. A mai megmérettetésre a selejtezőkön állva maradt legjobb nyolc csapat érkezett Sopronba. A résztvevőket dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte.Az októberben indult megmérettetésre összesen 119 csapat jelentkezett hazánkból és a felvidékről. Két kategóriában –általános és középiskola- indultak meg a selejtezők, míg végül a legjobb nyolc-nyolc csapat maradt állva. A középiskolai döntőt szombaton Sopronban, az általános iskolai döntőt vasárnap Nagycenken rendezik meg.

kép 2.JPG

Sopron sokat köszönhet Széchenyi Istvánnak –mondta köszöntőjében dr. Fodor Tamás polgármester. Kiemelte, hogy Széchenyi épített- és szellemi öröksége a mai napig meghatározó Sopron számára. Dr. Fodor Tamás gratulált a csapatoknak a döntőbe jutásért és kiemelte, hogy mármelyik iskola is lesz a megmérettetés végén a legjobb, minden résztvevő nyer a versennyel.

kép 4.JPG

kép 5.JPG

A zsűri elnöki tisztét Csorba László történész, Széchenyi-kutató, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója vállalta el. Sopronban hat magyar és két felvidéki iskola 4-4 fős csapata mérte össze tudását.

kép 6.JPG

kép 3.JPG

(sopron.hu)

2010. április 17. / Közéleti események