datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Elza néni 103 éves lett

Százharmadik születésnapja alkalmából köszöntötte Brandeisz Erzsébetet, Elza nénit Sopron polgármestere. A mindig vidám Elza néni ezúttal is szívesen beszélgetett vendégeivel. A közéletet ma is követő hölgy szerint a mozgás és az élet szeretete a legfontosabb.Dr. Fodor Tamás polgármester virágcsokorral és ajándékkosárral köszöntötte az ünnepeltet, aki Sopron legidősebb embere. Elza néni nemrég egy komoly betegségen esett át, de ma már újra jókedvű.

20100921ElzaNeni1.jpg

Brandeisz Erzsébet 1907. szeptember 18-án született Budapesten, gyermekkorában Pestszentlőrincen, majd Balatonalmádiban élt. Kállai Lili tornaiskolájába járt, majd később oktatott is ugyanitt. 1963 óta él a leghűségesebb városban, egyedül, de nem magányosan. Elza néni nem volt házas, nincsenek gyermekei, de barátnői gyakran látogatják.

20100921ElzaNeni2.jpg


Elza néni szívesen beszélget, bár most kicsit fáradékonyabb, mint általában, nemrégiben esett át ugyanis egy makacs vírusos fertőzésen. Gondolatai olykor a múltba kalandoznak, hogy miként festett táncosnőként, arról az otthonában elhelyezett fotók tanúskodnak.

20100921ElzaNeni3.jpg

20100921ElzaNeni4.jpg

sopron.hu

2010. szeptember 21. / Közéleti események