datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A labdarúgás csillagai

A képek és egyéb emléktárgyak a maguk változatosságában mutatják be a sport sokféleségét, jellegzetes alakjait, izgalmas pillanatait.A Babos Zoltán és Babos Péter gyűjteményéből összeállított kiállítást a Gárdonyi Géza Álatlános Iskolában Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó nyitotta meg.

200110219gardonyi07.jpg

Beszédében felelevenítette sportpályafutása városunkhoz kötődő eseményeit, kiemelve, hogy nemzetközi játékvezetői pályafutásának egyik. kezdeti mérkőzését éppen Sopronban vezette.

 

200110219gardonyi04.jpg

A megnyitón részt vett Abdai Géza alpolgármester, aki köszöntötte a megnyitón résztvevőket:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Sportbarátok!

Sopron város vezetése nevében sok szeretettel köszöntöm Önöket Babos Zoltán és Babos Péter „Labdarúgás csillagai" című kiállítás megnyitóján. Ahogy azt a cím is tükrözi a mai napon a fő szerepet a sport tölti be.

A kiállítók számára a sport, a magyar sport meghatározza szabadidejüket, mindennapjaikat. A képek és egyéb emléktárgyak a maguk változatosságában mutatják be a sport sokféleségét, jellegzetes alakjait, izgalmas pillanatait. Bepillantást adnak a sportot kísérő és körülvevő munkába.

200110219gardonyi02.jpg

Az elénk táruló relikviák soproni, magyar és világszínvonalon egyaránt elénk varázsolják a labdarúgás sikertörténetét.

Ezek az értékek a labdarúgást élményként juttatják el mindazoknak, akik sportolnak, akik járnak sporteseményekre, és magával ragadó világba kalauzolják azokat, akik nemsportolnak ugyan, de szeretik a versenyzést.

Örömmel tölt el, hogy napjainkban olyan gyűjtők kiállításának lehetek szemtanúja, akik belső kényszerből, önmaguk és a látogatók örömére gyjtötték, megőrizték az itt látható tárgyakat.

A több évtizedet megélt újságcikkek, kiadványok, fotók tulajdonosai méltán lehetnek büszkék az utókor számára megőrzött „kincseikre". A látogatók számára kikapcsolódást és egyben a sport világában való időutazást is jelent a tárlat

200110219gardonyi09.jpg

Ezek az emlékek hűen tükrözik a világ rangos eseményeit. Tükröznek sikereket, kudarcokat, örömet, bánatot, felejthetetlen pillanatokat.

A kiállítóknak köszönöm, hogy értékes gyűjteményeiken keresztül bepillantást nyerhettünk a magyar és külföldi labdarúgás világába.

Köszönet a kiállításnak otthont adó Gárdonyi iskola igazgatójának, hiszen az intézmény a kiállítások rendezésével kulturális missziót is betölt.

Az érdeklődőknek pedig kívánok tartalmas időtöltést.

200110219gardonyi11.jpg

200110219gardonyi14.jpg

200110219gardonyi15.jpg

sopron.hu

fotó: Tóth Zsombor

2011. február 19. / Kultúra