datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Burgenland és Pozsony

Aki néhány napra Sopronba látogat, az nem mulasztja el, hogy „átugorjon” a szomszédos Burgenlandba egy kis vásárlásra,  múltidézésre, vagy „csak” azért, hogy gyönyörködjön a Fertő tó és az Alpok nyúlványainak látványában. A látogatók számára érdekes lehet a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-palota, a gólyák városaként ismert egykori magyar szabad királyi város, Ruszt (Rust).

Frakno varlatkep250.jpgEsterhazy kastely250.jpg

A zene rajongói ellátogathatnak Liszt Ferenc szülőfalujába, Doborjánba (Raiding). Családi program lehet pihenni Fertőmeggyes (Mörbisch) strandján, vagy programot szervezni a szentmargitbányai (St. Margarethen) mesevárosba, megcsodálni a ma már szabadtéri színházként működő valamikori felszíni kőfejtőt, vagy ellátogatni az Esterházyak fraknói (Forchtenstein) várába. A természetjárók és hegymászók kétezer méteres magasságokig is eljuthatnak, a téli sportok szerelmesei pedig minden igényt kielégítő sípályákat találnak a közeli hegyekben.

Természetesen a közeli Pozsony sem maradhat ki a programból. Gyönyörködhetünk építészeti emlékeiben, s átélhetjük a magyar történelem egy-egy korszakát is.