datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Régió - Szomszédolás

 

 

fertod07jul0004-450p.jpg

 

Sopron és a Fertő-táj természeti értékek, különböző tájegységek, kultúrák, nyelvek, népek találkozóhelye évszázadok óta, melyet az UNESCO Világörökség Kultúrtáj címmel ismert el.

A Fertő-táj településein és rendezvényein - hegykői Tízforrás Fesztivál, ágfalvi Ikerfesztivál, Gesztenyefesztivál, fertőszéplaki Tökfesztivál, sarródi sás és gyékényfesztivál,- betekintést nyerhet ezekbe a kulturális és tradicionális értékekbe.

„Ausztria itt tényleg a szomszédban van.” Magyar szálláshelyéről egyéni vagy szervezett utazással ellátogathat az „osztrák sógorokhoz”.

Idézze fel egy bécsi látogatással a Monarchia hangulatát vagy emlékezzen Sopronpusztán, a Páneurópai Emlékhelyen a hidegháború időszakára.

Tegyen látogatást a régi Moson és Sopron vármegyék területén. Nézze meg Rusztot, a szabad királyi várost, a gólyák városát. Látogasson el az Esterházy-család osztrák birtokaira az eisenstadti kastélyba, a fraknói várba. Keresse fel Haydn sírját, Liszt Ferenc szülőházát. Szórakozzon családjával a Lutzmannsburgi élményfürdőben vagy keresse fel Ausztria legnagyobb szabadidőparkját St. Margarethenben.