datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Ünnepeltek a soproni tűzoltók

Képgalériával

Fennállásának 145. évfordulóját ünnepelte szeptember 16-án, pénteken a soproni tűzoltóság.A soproni tűzoltólaktanyából zenés felvonulás indult a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központba, amely érintette a soproni, nevezetes tűzoltóemlékhelyeket.

20110916tuzoltok06c.jpg

Rösch Frigyes egykori lakóházánál, az Új u. 13. szám alatt Firtl Mátyás Csuka Zsolt tűzoltóparancsnok közösen koszorúzta meg az első hazai, egyben soproni egyesület parancsnokának emléktábláját.

20110916tuzoltok09c.jpg

Ezt követően az ünnepi zenés menet továbbindult, majd a Széchenyi Gimnáziumban található emléktáblára is koszorú került a híres soproni tűzoltóparancsnok tiszteletére, ahol Szabó Miklós, a gimnázium igazgatója méltatta Rösch Frigyes érdemeit.

20110916tuzoltok18cc.jpg

A jubileum alkalmából ünnepi állománygyűlést tartottak a Liszt-központban, ahol elismerések átadására is sor került. Az ünnepi beszédek között Csuka Zsolt tűzoltóparancsnok mondott köszönetett az állomány minden tagjának.

20110916tuzoltok32c.jpg

Az ünnepséget követően Firtl Mátyás a soproni önkormányzat nevében is, és országgyűlési képviselőként egyaránt köszönetet mondott a tűzoltóknak áldozatkész munkájukért, akikre az emberek tűz-, katasztrófaesemények, vihar, életmentés során egyaránt számíthatnak, és akik a legnehezebb körülmények között teljesítenek szolgálatot a közösség érdekében.

IMG_6925cc.jpg

sopron.hu

2011. szeptember 16. / Közéleti események