datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

„Egyszer még visszajövök ” - Herbszt Zoltán emlékezete

A Katedra és az együttes zenészbarátai december 17-én, szombaton 16:30-kor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar aulájában mutatják be élő koncerten azt a hanglemezt, amelyet a Széchenyi István Gimnázium Herbszt Zoltán halálának évfordulójára adott ki és ittmutatják be azt a kötetet, amely a fiatalon eltávozott költő munkáinak eddigi legteljesebb kiadása.Harminc  évvel ezelőtt, huszonkét évesen hunyt el váratlan, súlyos betegségben Sopron egyik legígéretesebb költőtehetsége, Herbszt Zoltán. A Széchenyi István Gimnázium volt diákja után csupán két vékonyka posztumusz kötet maradt.

A gimnázium 27 évvel ezelőtt, Szabó Miklós vezetésével megalakított tanár-diák együttese, a Katedra már elindulása óta foglalkozott Herbszt Zoltán verseinek megzenésítésével. Bár a zenekar összetétele azóta sokat változott, de a költő műveinek népszerűsítése továbbra is célja maradt.

A Katedra és az együttes zenészbarátai december 17-én, szombaton 16:30-kor, a a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar aulájában mutatják be élő koncerten azt a hanglemezt, amelyet a Széchenyi István Gimnázium a költő halálának évfordulójára adott ki. A koncert külön érdekessége, hogy ez alkalommal lesz először megvásárolható a CD mellett az a kötet, amely Herbszt Zoltán összegyűjtött munkáinak eddigi legteljesebb kiadását tartalmazza. Az Egyszer még visszajövök című könyvet Sarkady Sándor szerkesztette, aki bevezető gondolataival nyitja meg ezt a különleges irodalmi-zenei csemegének ígérkező eseményt.

Szabó Miklós

 

2011. december 15. / Kultúra