datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Adventi Percek a Jerevánon

A szeretet nyilvánult meg a Jereváni Adventi Percek 2011 rendezvény során, amelyet jótékonysági céllal szerveztek, nagy érdeklődés mellett.Mindenkinek jutott illatos tea, forralt bor, sütemény, karácsonyi üzenetet tartalmazó kártya, a gyermekeknek még cipősdoboznyi ajándék is a Jereván lakótelepen rendezett Adventi Percek 2011 rendezvényen.

A  rendezvényt a Jereván lakótelep egyik legforgalmasabb részén tartották jótékonysági céllal.

P1140889cikk.jpg

A hetek óta összegyűjtött cipősdobozokba rejtett ajándékokat a város rászorulói kapták, jutott adományokból a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának és természetesen egyetlen, a környéken lakó és a rendezvényre látogató gyermek sem maradt ajándék nélkül.

P1140920cikk.jpg

A jótékonysági céllal szervezett adventi rendezvény vendége volt Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője, aki a maga igekártyáján kapott idézet alapján fogalmazta meg ünnepi jókívánságait az egybegyűlteknek: ,,Ezért arra törekedjünk, ami a békességre és kölcsönös épülésünkre szolgál.” (Róm 14,19).

P1140924cikk.jpg

Az adventi időszakban a békességre való törekvés fontos a kisebb és nagyobb közösségekben is, mint ahogyan a közösségformálás jó példája a Jereván városzrészben elindult folyamat, amely fontosnak tartja a közös ünnepeket. A kölcsönös épülést szolgálják az ünnepi együttlétek, a nagy gonddal készített ajándékok, a műsor.

P1140926cikk.jpg

A Részönkormányzat képviseletében Tóth Éva, Balogh Judit és dr. Magas László önkormányzati képviselők egy nagyon jó hangulatú ünnepet töltöttek együtt a környéken lakókkal. Ünnepi hangulatot a Fáy Iskola, a Hunyadi János Általános Iskola diákjainak műsora, és a Lővéri Nyugdíjasok Klubja énekesének fellépése teremtett.

P1140942cikk.jpg

A Napszak Integrált Intézmény és a Nappali Ellátó Centruma karácsonyi ajándéktárgyakat, kézműves portékákat kínált az érdeklődőknek, a STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. Zöld Állomása pedig környezetbarát termékeit mutatta be a rendezvény ideje alatt.

P1140948cikk.jpg

Az Adventi Percek társrendezői voltak az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség  (IKSZ) Soproni Szervezete, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Soproni Szervezete (MKDSZ), a Napszak Integrált Intézmény és a Nappali Ellátó Centruma, a STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. és a Lővéri Nyugdíjasok Klubja, továbbá számos önkéntes csatlakozott a jótékonysági rendezvény szervezőinek sorába.

P1140966cikk.jpg

Barcza Attila, a rendezvény főszervezőjeként elmondta: a gyűjtés helyszíne a Szent György Plébánia volt, csomagot adtak: a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Líceum, a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola és szép számmal magánszemélyek is. Az IKSZ Soproni Szervezetének elnökeként, Barcza Attila sikeresnek ítélte meg a jótékonysági céllal tartott rendezvényt, amely nem csak az egymásrafigyelés fontosságáról szólt, a közösségi együttlétről, de lelki gyarapodást is szolgálta.

A Jereván lakótelepen tartott jótékonysági rendezvény ideje alatt a lakótelepen lakók is hoztak ajándékcsomagot, amelyet karácsonyi ajándéknak szántak.

P1140962cikk.jpg

Barcza Attila hozzátette az idei rendezvény iránti nagy érdeklődés, az eddigi adventi rendezvények tapasztalatai mind azt mutatják, hogy így, az ünnepvárás időszakában az emberek nyitottak a szeretetre, arra a néhány pillanatra, amelyet az egymásrafigyelésre és az ünnep lényegére áldozunk.

P1140961cikk.jpg

 

sopron.hu