datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A képzőművészeti társaság tartja a színvonalat

Keresztény Richárdot választották meg ismét a Soproni Képzőművészeti Társaság elnökének. A következő négyéves ciklusról és a társaság idei terveiről beszélgettünk az esemény kapcsán.– Jelenleg 47 tagja van a társaságnak. Az elmúlt négy évben végzett munkánkkal szinte mindenki elégedett volt, ennek köszönhetően bizalmat szavaztak nekünk a következő időszakra is – mondja Keresztény Richárd. – Eddigi alelnökeink nem vállalták a jelölést, helyettük Jakabné Tóth Mártát és Szényi Pétert választotta meg a közgyűlés, a többi vezetőségi tag maradt a régi.

A társaság 2012-es tervei között szerepelnek a már nem élő tagok tiszteletére rendezett emlékülések és emlékkiállítások. Megemlékeznek Renner Kálmán, Szakál Ernő, Mühl Aladár, Roisz Vilmos, Wosinski Kázmér és Zettl Gusztáv jubileumáról.

20120331kepzo01.jpg

Kiállítás idegenben: Sokan voltak kíváncsiak a soproni művészek vendégkiállítására Szentbékkállán

– Tematikus kiállításaink egy része mára hagyományosnak mondható – folytatja a régi-új elnök –, ilyen az Adventi Tárlat és a Tavaszi Tárlat, melynek megnyitója nemrégiben volt. A Várkerület Galériában Zsombolyai Mária, Horváth F. Péter, Szabó Katalin, Szűcs Szabó Sándor és Wosinski Kázmér alkotásait állítjuk ki. Gustav Klimt születésének 150. évfordulója alkalmából Bécsbe látogatunk. Közösségi programokkal erősítjük az összetartást, lesz közös akvarellezés Tómalmon, alkotás Fertőhomokon és kirándulást szervezünk Fraknóra.

Madarász Réka

Soproni Téma

2012. március 31. / Kultúra