datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Élő kapcsolat - testvérvárosi diákok Németországból

Tizenöt kempteni diák Sopron római kori emlékeivel ismerkedik.A Széchenyi István Gimnázium vendégeiként kempteni diákok látogattak Sopronba.

Sopron legrégebbi testvérvárosának Kempten számos szállal kötődik Sopronhoz. A két város iskoláinak kulturális szervezeteinek, egyesületeinek szoros együttműködése, cserelátogatások teszik élővé a testvérvárosi kapcsolatot.

A Kemptenből érkezett 15 diák és tanárkísérőik ezúttal a római kort tanulmányozzák Sopronban.

A tematikus programot, amelynek neve ,,A római kori Sopron”, Gömöri János helyi régész szakmai irányításával állította össze a Széchenyi Gimnázium.

P1160803c.jpg

A cserelátogatás keretén belül, ma Abdai Géza alpolgármester a soproni városházán fogadta a németországi vendégeket, akik Sopron történelméről, kulturális és szellemi értékeiről is tájékozódhattak.

Sopron nevezetes történelmi dátumai között, az 1989. évi Páneurópai Piknik és határnyitás különösképpen is érdekelte a csoportot, tekintettel arra, hogy ez az esemény volt az, amelyik – amint azt Kohl kancellár mondta -  a Berlini Fal első tégláját kiütötte, és amely esemény Németország egyesítéséhez vezetett.

P1160802c.jpg

A csoport április 20-ig tartózkodik Sopronban; ez idő alatt óralátogatáson, és iskolai programokon is résztvesznek.  

BTÉ

2012. április 16. / Kultúra