datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Fejlődik a város - Átadták a megújult Tarló sort

Képgalériával

A soproni városvezetők – dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek – közös részvételével adták át ma a megépített Tarló sort. A megújult Tarló sorral jelentősen javul a Tómalom infrastruktúrája.Az út a NYDOP-2009-4.3.1/C_2-09-2010-0013 azonosítószámú, Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében című pályázat keretében készülhetett el..

- Fejlődik a város, fejlődik a környék – mondta dr. Simon István, a városrész, azaz Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida Településrészi Önkormányzat elnökeként is, aki felsorolta mindazokat a fejlesztéseket, amelyek a városrész  felzárkóztatása céljából valósultak meg eddig. Az eddigi jelentős fejlesztések között említette a Tómalom fürdő felújítását, a gyermekek számára készített játszóteret, a buszváró kiépítését, a Tómalom és Sopronkőhida közötti kerékpárútat, a Borostyán út leaszfaltozását, a közvilágítás fejlesztését.

Örömteli dolog az új fejlesztést átadni a környék lakóinak – hangsúlyozta dr. Simon István. Az új út átadásán résztvettek a Tómalom-Sopronkőhida Településrészi Önkormányzat tagjai is, akik szintén örömüket fejezték ki az ott lakók nevében.

P1190572ac.jpg

 

- Fejlődik a város – erősítette meg dr. Fodor Tamás polgármester is, aki emlékeztetett: A múlt évben elkészült a Mikoviny és Lackner utcák felújítása, továbbá a Vándor Sándor utca együtt a csatorna-építéssel, most pedig a Tarló sor.

Az utátadás ünnepélyes szalagátvágással történt meg, amelynél a helyi óvodások segédkeztek a soproni városvezetőknek.

 

P1190585ac.jpg

A Tarló sor 457 m hosszú 6m széles út, egyik oldalon 1,5 széles járdával, ahol a kapubejárókat is kiépítették a fejlesztés keretében. Az újonnan megépített utcában 50 db tájhonos fa került telepítésre (mezei juhar dísz változata) és 1580 m2 füvesítése történt meg.

A határidőre befejezett útépítés támogatásának mértéke 75%-os, amelynek keretében  a Tarló sor út- és járdaépítés: 80.000.000 fointot tesz ki, a Tarló sor csapadékcsatorna:  30.000.000 forintot, az út+csatorna összesen  110.000.000 forintnyi fejlesztést jelent.
A „Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében” elnevezésű nyertes Európai Unió által támogatott pályázat a Tarló soron kívül tartalmazta még a Lackner Kristóf- és a Mikoviny út hiányzó szakaszának, valamint a Vándor Sándor utca teljes felújítását. A teljes pályázat összköltsége 344 millió forint, az önkormányzat önrészként pedig mintegy 110 millió forinttal járul hozzá a beruházás megvalósításához, az Új Széchenyi Terv keretében.

P1190610ac.jpg

sopron.hu

 

2012. július 2. / Eredményeink