datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Családi Tómalmi Nyárköszöntő Buli - Jó hely ez a Tómalom!

Képgalériával

Rangsort aligha lehet felállítani az évközbeni, Tómalomnál tartott közösségi rendezvények között. Legyen az tavaszköszöntő, gyermeknap, szenzonnyitó buli: mind rendkívül népszerű, jó hangulatú és mindig tömegeket vonz. A Tómalmi Családi Nyárköszöntő Bulinak pedig, különleges vonzereje is van: ez pedig, a pörköltfőző verseny.Hőségriadó ide, hőségriadó oda, az immár második alkalommal megrendezett pörköltfőző verseny népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az óriási hőség ellenére is 10 csapat jelentkezett a megmérettetésre: azaz vállalta a tűzrakást, elviselte a bogrács melletti tűz forróságát is, a füstöt, és minden fáradozást a siker érdekében.

P1190741ac.jpg

A főzőversenyre rangos csapatok neveztek be az idén is. A soproni kosaras lányok, az újságírók, a TAEG Zrt., a Sopron Holding Zrt., a Pro Kultúra Sopron Kft., a Polgármesteri Hivatal és a szervező, és Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida Településrész Önkormányzata mindhárom települése képviseltette magát a nemes megmérettetésen.

P1190769ac.jpg

A közösségi esemény rangját az is jelzi, hogy a Polgármesteri Hivatal csapatát dr. Fodor Tamás vezette és a csapat aktív résztvevője volt Abdai Géza alpolgármester is, miközben a rendezvényen jelen voltak dr. Molnár Ágnes és Firtl Mátyás országgyűlési képviselők is, és a soproni képviselőtestület több tagja.

P1190758ac.jpg

A tűzgyújtási engedély megadását követően dr. Simon István, a Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida Településrészi Önkormányzat elnöke biztatta nemes versengésre a résztvevő csapatokat, és nyitotta meg a programot. Zenei aláfestést a Fesztivál Rézfúvós együttes szolgáltatott, majd a Free Time Country Zenekar zenélt, és fellépett a Continental Zenekar is. A jó hangulatú bulin játszóház, arcfestés, ugrálóvár, csúszda várta a legkisebbeket.

P1190760ac.jpg

A csapatok mindegyike főzési fortélyokat és az alaprecepthez képes kreatív megoldásokat is bevetve készítgette, kavargatta, fűszerezte a maga pörköltjét.

A zsűrizés feladata Krauszpek Ferenc séf-mesterszakácsra és Firtl Mátyás országgyűlési képviselőre hárult, akik, amiután a versenyző csapat vezetője röviden ismertette, hogy milyen elvek alapján és főleg, hogy milyen hozzávalókból készítette el remekművét, nagyon alaposan kóstolgatták végig mind a tíz bográcspörköltet, s mondtak véleményt a művekről.

P1190787ac.jpg

Volt hagyományos, volt gulyásnak gondolt, de pörköltnek sikerült, volt gyömbéres és afrikai fűszeres, volt vörösboros, gombás, csípős, sós és kevésbé sós....

P1190792ac.jpg

A kóstolást követően a zsűri hosszabb tanácskozás és értékelést követően hirdetett eredményt.

A média és a TAEG Zrt. pörköltjei mellett a legfinomabbnak a Jánostelep csapata által készített pörköltet ítélték, amit egy minden, pörköltkészítéshez való eszközzel, edénnyel, fűszerrel felszerelt bográccsal jutalmaztak  - ez volt a ,,bográcsdíj – és természetesen minden résztvevő oklevelet is kapott.

P1190891ac.jpg

Munkában a pörköltfőzőverseny zsűrije: Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Krauszpek Ferenc mesterszakács

A rendezvény abszoltút nyertese pedig a nyárköszöntő buli közönsége volt, mert az összegyűlt tömeg jóízűen mind megette mind a 10 csapat főztjét.

P1190956ac.jpg

A pörköltek, azok helyezésétől függetlenül mind az utolsó falatig elfogytak.

P1190936ac.jpg

.

P1190979ac.jpg

.

P1200054ac.jpg

A ,,bográcsdíjas": Jánostelep csapatkapitánya átveszi a díjat

 BTÉ

2012. július 7. / Kultúra