datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Óriási siker, valóságos csoda: közel 500 millió forintot kap a soproni utánpótlássport

Képgalériával, videóval

A kiemelt utánpótlás sportegyesületek 500 millió forint plusz pénzben részesülnek Sopronban. Így nagyságrendekkel több jut az utánpótlássportra. Minden sportágban, óriási lehetőségek nyíltak ezekkel a rendelkezésre álló forrásokkal - ezt dr. Simon István alpolgármester jelentette be ma Sopronban. Az örömteli hír közlésénél jelen volt Abdai Géza alpolgármester és a támogatásban részesülő sportágak szakvezetői is.,,Óriási pénz  érkezik a házhoz" ebben  a sportszezonban. Ez köszönhető a polgári erők által megalkotott új sporfinanszírozási törvénynek, továbbá azoknak a sportvezetőknek, helyi sportolóknak akik nagyszerű teljesítményükkel kiérdemelték a szakági vezetőktől ezt az óriási támogatást és mindazoknak, akik őket támogatták: a családoknak, támogatóknak, akiknek együttes teljesítménye áll a támogatás elnyerése mögött – mondta dr. Simon István alpolgármester Sopronban, az Ágfalvi úti sportpályán tartott sajtótájékoztatón. A háttérben focizó gyerekek pedig egy labdát is kölcsönöztek a sajtótájékoztató idejére.

20120726sport03c.jpg

Nagy öröm és óriási siker, hogy a társasági adóból a soproni kiemelt utánpótlás egyesületek mintegy félmilliárd millió forint plusz támogatást nyertek el az őszi és tavaszi szezonra. Mindez köszönhető a polgári összefogás kormányának – a Fidesz-nek,  - hogy módosították a törtvényt, és így lehetőség nyílt ezen sok pénz megszerzésére - hangsúlyozta dr. Simon István.

20120726sport08c.jpgA jelenlévő sportvezetők egyenként is beszámoltak arról a nagy mértékű támogatásról, amelyben részesülnek. Az SC Sopron 106 millió, a jégkorongosok 54 millió, a Tigrisek 22 millió, az SKC utánpótláscsapata 49 millió, a sportiskola 60 millió, a SMAFC 23 millió, a Darazsak 90 millió forintot nyertek el. (A Raabersport Kft. ezen felül, újabb 87 millió forint támogatáshoz jutott).

20120726sport10c.jpg

Abdai Géza, a sportért is felelős alpolgármester kifejtette: fontos, hogy a fiatalok megfelelő körülmények között sportolhassanak, és esélyük legyen az egészséges életre. Ezt célozza az is, hogy szeptembertől kötelező lesz a napi testnevelésóra. Ez a két elem együtt garancia arra, hogy egészséges nemzedék nőjjön fel, ami az ország érdeke.

Az egyesületek a kormány döntése nélkül nem tudnának annyira fejlett infrastruktúrát biztosítani, kvalifikált szakembereket – ezért a kormány áldozatvállalása hosszútávon lesz gyümölcsöző és a színvonalas sporton keresztül ez az út az egészséghez vezet.

20120726sport13c.jpg

A háttérben focizó gyerekek pedig egy labdát is kölcsönöztek a sajtótájékoztató idejére.

A bejelentést követően a sportági vezetők egybehangzóan azt mondták, hogy megteremtődött az utánpótlássport minőségi fejlődésének alapja, olyan minőségi munkát tesz lehetővé a jövőben a támogatás, amelyre eddig még nem volt példa. Ezen jelentős pénzeknek köszönhetően még több gyereket és fiatalt vonhatnak be a sportba. S tovább fejleszthetik a tornatermeket, valamint még több rangos tornánkon vehetnek részt.

Nagyságrendekkel több jut az utánpótlássportra, minden sportágban, óriási lehetőségek nyíltak ezekkel a rendelkezésre álló forrásokkal.

Csiszár Ákos, az FC Sopron szakmai igazgatója elmondta: az eddigi forrásokhoz képest a háromszorossára nőtt a rendelkezésre álló pénz a fociutánpótlás esetében. Az FC Sopron sportegyesület 20 %-os gyarapodást ért el a gyereklétszámban, úgy, hogy az óvodai oktatást is elérték a sportoktatással kitűnő szakemberekkel. A felnövekvő ifjúság egészsége és erőnléte szempontjából is fontos a növekedés, amely csaknem 400 gyereket jelent. Rendre, fegyelemre és érvényesülésre tanít a sport, és a népegészségügy is nyer a képzett sportolók által

 A kosárlabdasport számára több mint az ötszörösre nőtt így a sportág támogatottsága az utánpótlásnevelés, amely így eddig nem tapasztalható lendületet nyert – amint Török Zoltán fogalmazott: ,,egy egészen más világlátást” honosít meg a kosárlabda területén..

 Nemzetközi tornákra juthatnak el, növekedik az infrastruktúra minősége, fejlődhetnek a sportolásra alkalmas helyszínek, ingatlanok. Egészséges életmódra, közösségi életmódra nevelnek a fejlesztések.

Így a többi sportágnak is bizonyára nagyobb támogatás jut majd a fejlődésre.

sopron.hu

A tudósítás folyamatosan bővül!

2012. július 26. / Közéleti események