datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Iparűzési adó

 

TÁJÉKOZTATÓ

Felhívom Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a naptári évvel azonos üzleti év szerint működő adóalanyoknak a 2017. évi helyi iparűzési adóról

2018. május 31-ig kell elektronikus úton
bevallást tenniük.

Tájékoztatom a Tisztelt Adózókat, hogy az elektronikus ügyintézés és bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 9. § (1) bekezdése alapján 2018. január 1. napjától kötelező az elektronikus úton történő kapcsolattartás a gazdasági társaságok és az egyéni vállalkozók vonatkozásában.

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 42/D. § (1) bekezdése szerint az adózó az állandó jellegű helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét az állami adóhatósághoz elektronikus úton is teljesítheti.

Az állami adóhatóság rendszere sajnos befogadja a hibásan számolt adóbevallásokat is. Az iparűzési adó ügyekben illetékes adóhatóságként azonban továbbra is az az önkormányzati adóhatóság jár el, amelynek önkormányzata a helyi adót bevezette. Ennek okán a NAV a helyi iparűzési adóról szóló bevallást - befogadó nyugta kiadása mellett - késedelem és tartalmi vizsgálat nélkül, elektronikusan továbbítja az adóalany által megjelölt székhely, telephely(ek) szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

Kérem a Tisztelt Adózókat, hogy a hibás iparűzési adóbevallások elkerülése érdekében használják Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága által biztosított, ellenőrzött, elektronikus helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványokat.

A helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványok az alábbi helyről tölthetők le: https://sopron.eado.hu/

A bevallott adó és az adóelőleg különbözetét legkésőbb 2018. május 31-ig kell a

11600006-00000000-33234485 Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Képviselőtestülete Iparűzési Adó Beszedési számlára teljesíteni. Amennyiben egyéni vállalkozó és befizetési kötelezettségét postai csekken szeretné teljesíteni, az a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Adócsoportjánál szerezhető be ügyfélfogadási időben.

 

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő:  13.30-17.00

Szerda:  8.00-12.00 13.00-16.00

Péntek:  8.00-12.00

 

Előre is köszönöm szíves közreműködésüket.

 

Sopron, 2018. május

 

Dr. Sárvári Szabolcs

jegyző