datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Időjárás-állomás a Széchenyi Gimnáziumban

Átadták a WMO /Meteorológiai Világszervezet/ által is elfogadott új műszerparkot pénteken délelőtt a Széchenyi István Gimnáziumban. Az átadáson a várost Abdai Géza alpolgármester képviselte.Az eseményen Szabó Miklós, a Széchenyi István Gimnázium igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd szólt arról, hogy az iskolában régi hagyománya van a természettudományoknak. Hozzátette: a mostani fejlesztés nemcsak a gimnázium, de a városnak is nagy hasznára lesz.

20130322meteo01.jpg

Martosné Nyeső Andrea, a projektet kiemelten támogató szülői Munkaközösség elnökeként beszélt a projekt megvalósulásáról, majd Simon György, projektvezető, a gimnázium tanára már szakmai szemmel ismertette a részleteket. Ahogy mondta: a vadonatúj meteorológiai állomás alkalmas a hőmérséklet-, a légnyomás-, a relatív páratartalom-, a harmatpont, az átlagos szélsebesség, a széllökés erőssége, a szélirány és a csapadék mennyiségének a mérésére. Emellett egy kültéri web kamerán keresztül alkalmas az égkép megjelenítésére is. Az adatokat max. 30 másodperces időközönként továbbítja az Időkép pro-szerverére.

20130322meteo03.jpg

Az adatok online azonnal elérhetők a világ bármely pontjáról. Az adatokat a szerver tárolja, így azok bármikor visszakereshetők, akár táblázat, akár diagram formájában megjelenítve.

20130322meteo02.jpg

Az eseményen Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium, Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkára is elmondta gondolatait. Mint mondta: a mostani átadással tanui lehetünk annak, amikor az oktatás és a természet találkozik. Kiemelte: fontos az iskola szerepe, hiszen a jövő kutatói , fejlesztői itt tanulhatják meg azokat a dolgokat, amelyekkel később sikerre vihetik.

20130322meteo04.jpg

Az eseményen több előadás is elhangzott a geográfia témakörében.

sopron.hu

2013. március 22. / Kultúra