datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Kempteni középiskolások látogatása Sopronban

Sopron németországi testvérvárosából, Kemptenből látogattak diákok a héten Sopronba. A 22 diákból és 2 kísérő tanárból álló küldöttséget Dr. Fodor Tamás polgármester fogadta szerdán, a Városházán. A német diákok és tanáraik a Széchenyi István Gimnázium szervezésében érkeztek a héten Sopronba, ahol nemcsak a várossal ismerkednek, de tanórai foglalkozásokon is részt vesznek. A középiskolás osztály a soproni gyerekek családjainál vannak elszállásolva, még szorosabbra fűzve az amúgy is szoros köteléket.


DSC_0004c.jpg

A német delegációt Dr. Fodor Tamás köszöntötte a Városházán. A polgármester kifejtette: Sopron és Kempten között aktív testvérvárosi kapcsolat van. Ennek egyik eredménye az iskolák közötti jó együttműködés. Hozzátette: külön öröm számára az, hogy már nem első alkalommal köszönthet a Városházán Kemptenből érkező középiskolás fiatalokat. Majd azzal folytatta, hogy a két város közötti szoros kapcsolatot az is mutatja, hogy éppen a közeljövőben indul Sopronból egy delegáció, hogy kölcsönös gazdasági kapcsolatokat építsenek ki.


DSC_0008c.jpg

A polgármester tartalmas időtöltést kívánt a fiataloknak, ismerjék meg a város szépségeit és érezzék jól magukat a befogadó családoknál.


DSC_0018c.jpg

sopron.hu

2013. április 10. / Kultúra