datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

  	képek
| továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Megújult a Természetbarát forrás környéke, a Szalamandra tavi pihenőhely

Képgalériával

Újabb objektummal gazdagodott a Soproni Parkerdő – ezt dr. Simon István alpolgármester és dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság vezérigazgatója közös sajtóttájékoztatón jelentette be a Természetbarát forrásnál, a Szalamandra tó partján, a Sopron környéki legszebb kirándulóhelyek egyikén.Dr. Simon István összegezte a Soproni Parkerdő területén  megvalósult fejlesztéseket, azzal a céllal, hogy a jövőbeli perspektívákra is rámutasson.

Ezek sorába tartozik a történelmi emlékhelyek, így a Páneurópai piknik emlékpark karbantartása, a Károlymagaslati kilátó környéke, az Ojtozi sétány és emlékmű, a Várisi sétány kialakítása, a gyalogos, a kerékpáros, az ökoturizmus minden igényét kielégítő túrautak és tanösvények karbantartása, a kedvelt kirándulóhelyek rendbetétele és gondozása.

 

P1260892aacc.jpg

 Sopron gazdasága számára a turizmus fontos alap, amelynek jelentős komponense turisztikai szempontból a Soproni Parkerdő, amely a város büszkesége. Hogy eddig eljutottunk abban kiemelkedő szerepe van a TAEG vezérigazgatójának és munkatársainak – mondta dr. Simon István alpolgármester, aki felsorolta mindazokat a közelmútbeli fejlesztéseket, amelyek a város és a TAEG jó együttműködésének köszönhetően valósultak meg.

 

P1260902aaccc.jpg

Mindezek a garanciája annak, hogy a jövőben is hasonlóan példamutató együttműködésben tudja fejleszteni a város és a TAEG azokat a közösségi helyeket, létesítményeket, amelyek mindenkinek a javát szolgálják.

 

P1260905aacccc.jpg

 A Természetbarát forrás és a Szalamandra tó környéke kedvelt kirándulóhely. A TAEG felújította a népszerű kirándulóhelyhez vezető utat és a forrás közelében egy fedett menedéket, esőbeállóként is használható új pavilont is épített, hogy a hirtelen jött rossz időjárás esetén védett helyen találjanak maguknak menedéket a természetjárók.

 

P1260906aaccc.jpg

 Mindezeken túl a tó környékén két tűzrakóhellyel, és a hozzájuk tartozó asztal-pad garnitúrák felújításával, valamint a forrás környezetének rendbetételével tették még komfortosabbá a kirándulóhelyet.

 

P1260911aaccc.jpg

Dr. Simon István külön is felhívta az eseményen megjelentek figyelmét a természeti környezetnek arra a páratlan szépségére, amely Sopron környékén egyedülálló. A természeti értékek és szépségek és az emberi jelenlétnek egy páratlan szimbiózisa jellemzi a tájat, amely különleges vonzerőt jelent minden természetbarát számára.

 

P1260918aacc.jpg

.

P1260921aaaccc.jpg

BTÉ

2013. június 21. / Eredményeink