datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Fórum három városfejlesztési témában

Az Erzsébet-kert felújításával, a belvárosi kerékpárutak kialakításával és a Várkerület felújításával kapcsolatosan tehették fel kérdéseiket, mondhatták el javaslataikat a soproniak a városvezetésnek és a projekteken dolgozó szakembereknek.A három fontos témakörben tartottak lakossági fórumot a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

 Az Erzsébet kert felújítása, a kerékpársávok kialakítása a belvárosban és  a Várkerület felújításához kapcsolódó idei munkálatokról esett szó azzal a céllal, hogy az érintett soproniak elmondhassák véleményüket, javaslataikat a tervezett felújításokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban.

 

DSC_0256cc.jpg

A fórumon a szakemberekkel együtt jelen voltak Sopron város vezetői - dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterek - a képviselőtestület több tagja is.

 

DSC_0258cc.jpg

Az Erzsébet-kert felújítása az 1910-es állapotokat idézi majd fel, természetesen korszerű megoldásokkal, amit az EU 250 millió forinttal támogat. Ennek keretében megépítik a zenepavilont, a támfalat, a kertet és a faállomány gondozására is sor kerül.

 

DSC_0265cc.jpg

A kerékpárutak kialakításával kapcsolatban a helyi közlekedési adottságokkal kapcsolatos kérdések merültek fel. A fő szempont mindenképpen a közlekedés biztonságosabbá tétele.

 

DSC_0279cc.jpg

A Várkerület felújításával kapcsolatosan a fórumon ismertették az előző fórumokat követő változásokat és tájékoztatás hangzott el a projekt jelenlegi állapotáról. Az idén már elkezdődnek a közműépítések, majd télen egy ideiglenes helyreállításra kerül sor, tavasszal pedig a munkálatok folytatódnak.
A soproniak a javaslataikat, kérdéseiket, kéréseiket a varkerulet@sopron.hu emailcímen küldhetik el, illetve tehetik fel a városvezetésnek, a szakembereknek.

sopron.hu

2013. június 26. / Közéleti események