datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Újabb fejlesztés – új kerékpárúttal bővült Sopron

A kormány támogatásának köszönhetően az Új Széchenyi Terv keretein belül közel 130 millió forintból elkészült a 84-es számú főközlekedési úttal párhuzamos kerékpárút, amely a Virágvölgy városrészből, és az erdőterületen keresztül éri el a volt határkilépőt. A  „Sopron Hubertusz út - Sopron határállomás közötti kerékpárút külterületi szakaszának építése” című projekt pénteki sajtótájékoztatóján Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, Abdai Géza alpolgármester, dr. Magas László és Tóth Éva önkormányzati képviselők adták át hivatalosan az újonnan megépült kerékpárutat.

 Dr. Fodor Tamás elmondta: A beruházás a kormány támogatásának köszönhetően az Új Széchenyi Terv keretein belül 130 millió forintból készült el, amelyhez Sopron Megye Jogú Város Önkormányzata 10 millió forinttal járult hozzá. A polgármester kiemelte: nemcsak szép és minőségileg jó, de kimondottan hasznos és fontos útszakasszal bővül a város úthálózata. Hozzátette: a magyar szakaszon túl, az osztrák fél részéről az ausztriai oldalon a megépült kerékpárút csatlakozása a határkilépőtől az osztrák kerékpárút hálózathoz várhatóan 2014. áprilisig fog megvalósulni.

 

P1000471aaaccc.jpg

 Firtl Mátyás országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, hogy ismét egy olyan beruházás jött létre, amelyben óriási szerepe  van a magyar kormány támogatásának illetve a soproni város és városvezetés fejlődés iránti elkötelezettségének. Ezek a tények pedig azt mutatják, hogy az ország és Sopron is egyaránt sokkal jobban teljesít. A kerékpárút turizmusélénkítő hatása fontos a város, a térség számára egyaránt.

 A projektben támogatott külterületi szakaszon megvalósult 5823 m kerékpárútból 3937 m hosszban aszfalt burkolatú, 1542 m-en zúzalékos felületű. Ebből 344 m vegyes forgalmú, erdőgazdaság részére is használható szakasz.

 

P1000473aaccc.jpg

Az útburkolati jelek felfestése megtörtént, a közlekedési és tájékoztató táblák, korlátok, továbbá kerékpártárolók és szemetes edények elhelyezésre kerültek.

 Az Önkormányzat saját beruházásában 26 millió Ft értékben megépítette a külterületi kerékpárút és a 2011-ben átadott Hubertusz út – Major köz (Ikvahíd utca) – Szent Mihály utca közötti kerékpárút összekapcsolását biztosító, mintegy 1500 m hosszú, zúzalékos burkolattal kialakított belterületi kerékpárutat a Virágvölgyi úttól a külterületi szakaszig.

 

P1000474aaccc.jpg

 A munkálatok befejeztével a kerékpárosok részére a több mint 7 km hosszú kerékpárúton biztosított a belvárostól a bécsi úti határkilépő elérése.

Fotó: B. Tóth Éva

 

2013. november 8. / Eredményeink