datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Több mint hatszáz résztvevő az első sárkányhajó versenyen

Sporttörténeti esemény helyszíne a Fertő tó, hiszen első alkalommal rendezték meg a sárkányhajó versenyt. Első alkalommal rendeztek a Fertő tó öblében sárkányhajó versenyt.
A versenyt élénk érdeklődés kísérte, és a sikert látva arra is lehet következtetni, hogy lesz folytatása az eredményes kezdetnek.

IMG_9105ccc.jpg

"Szatya", azaz  Szabó Tamás, a rendezvény kezdeményezője, aki  dr.  Simon István alpolgármestert a Fertő tavi sportok elkötelezett támogatóját kérte meg a rendezvény megnyitására, aki a Garabonciás Diákszövetség elnöke is.

IMG_9110ccc.jpg
 
A sárkányhajózás csapatsport, hiszen ha csak egy evezős is rossz ütemben evez, az az egész hajó egységét, versenyét is befolyásolja. Ennek szellemében az alpolgármester a megérdemelt tapssal köszöntötte a résztvevőket, szponzorokat, szurkolókat, a háttérben tevékenykedő sok sok szervezetet, majd kifejtette: óriási esemény cselekvő részesei a sportolók, hiszen történelmi eseménynek a tanúi, mivel ez az első sárkányhajó verseny a Fertő tavon. Dr. Simon István végezetül azt kívánta, hogy mindenki legyen első.

IMG_9109ccc.jpg
 
Harminc csapat nevezett, akik között két gimnázium, a Berzsenyi és a  Széchenyi vetélkedővel indult a verseny.


IMG_9114cccc.jpg
 
 Az országos sárkányhajó szövetség versenykiirása szerint zajlottak a versenyek, két futamot futott legalább mindenki, és a leggyorsabb hajók jutottak tovább a döntőbe.Általános, középiskolai és felnőtt kategóriákban a benevezett harminc csapat több mint hatszáz résztvevőt jelent az első sárkányhajó versenyen.


IMG_9130ccc.jpg
.
IMG_9131ccc.jpg
.
IMG_9132ccc.jpg
BTÉ

 

2014. június 14. / Sport