datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Újabb sportfejlesztés Sopronban - Megújult a Széchenyi István Gimnázium tornaterme

Megújult a Széchenyi István Gimnázium tornaterme, amelynek ma a sopron polgármestere, a sportért felelős alpolgármester és sportszakmai vezetők jelenlétében tartották átadóját.Dr. Fodor Tamás polgármester hangsúlyozta: a városnak fontos, hogy az ifjúság milyen körülmények között tanul, sportol, tölti szabadidejét, ezért minden olyan fejlesztést örömmel támogat, amellyel a fiatalok hasznos időtöltését segíti elő.

Pojbics Szabolcs, a SKC vezetője hangsúlyozta: a város támogatásának köszönhetően és a TAO-ból befolyt forrásoknak köszönhetően látványos fejlesztésekre kerülhetett sor, amelyek a gyermekek, a fiatalok sportolási körülményeinek jobbítását eredményezték.

 

P1030211ccc.jpg

Szabó Miklós, a Széchenyi Gimnázium igazgatója  részletesen is szólt a felújítás részleteiről: A tornaterem teljesen új parkettát kapott a megfelelő vonalazásokkal, valamint kijavították a rossz állapotban lévő lambériát is. Kicserélték a két fő kosárlabda palánkot, teljesen új, a mai szabványnak megfelelőre, tartószerkezettel együtt.

 

P1030215ccc.jpg


Megtörtént a nyílászárók cseréje is: kicserélték a tornaterem belső ajtóit, valamint 96 db új bukó illetve fix kis ablak került be. Megtörtént az öltözők felújítása is, ahol szükséges volt: csempézés, mosdók-zuhanyzók cseréje illetve tisztasági festés.

A felújítási munkálatokkal egy lényegesen komfortosabb tornatermet sikerült létrehozni, ezzel segítve az iskola mindennapos testnevelését illetve a két kosaras utánpótlás bázis (Sportiskola ill. Tigrisek) munkáját - mondta el az intézményvezető a sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Csiszár Ákos és Barcza Attila is, mint a közösségi és sportélet területén is tevékenykedő szakemberek.

A felújítás összesen 25.373.684. Ft-ból az FKL Kft. 2013-as évi TAO pályázatának keretein belül valósult meg. Az önkormányzat összesen 8.000.000 Ft támogatta a beruházást.

sopron.hu

2014. július 4. / Eredményeink