datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Újabb óvodafejlesztés: Bővül a Bánfalvi Óvoda

Folyamatosan fejlődik a város intézményrendszerében is – mondta dr. Fodor Tamás polgármester a mai alapkőletétel alkalmával, amely a korszerű és biztonságos elhelyezés feltételeit fejleszti tovább a Bánfalvi Óvodában.Sopron önkormányzata, uniós forrásból, a kormány támogatásának köszönhetően 150 millió forintból újítja meg a Bánfalvi Óvodát. A munkálatok során új férőhelyeket, helyiségeket alakítanak ki a gyerekek és a dolgozók részére.

 

P1030594cccc.jpg

 A mai alapkőletételen Sopron város vezetésével – dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István és Abdai Géza alpolgármesterekkel – együtt  a Fidesz-KDNP frakció képviselői is jelen voltak.

 

P1030596cccc.jpg

 A "Férőhelybővítés a Bánfalvi Óvodában a minőségi nevelés feltételeinek megteremtése érdekében"címet viselő projekt keretében negyven új férőhellyel fog bővülni az óvoda, továbbá kialakítanak két új csoportszobát is, a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel.

 - Az óvodabővítés nemcsak Bánfalva, hanem az egész város számára fontos, tekinettel arra, hogy német csoport is működik az óvodában – mondta dr. Fodor Tamás az alapkőletétel alkalmával.

 

P1030601ccc.jpg

- Folyamatosan fejlődik a város intézményrendszerében is – tette hozzá a polgármester.
Az intézményrendszer bővítése fontos, mert a soproni családoknak nyújt segítséget a gyermekek biztonságos elhelyezése érdekében és ellátásuk magas színvonalú megoldásával, ami hosszútávú koncepcióként a kormányprogram része is  - tette hozzá a városvezető.

 

P1030604cccc.jpg

 A munkálatok során, az emeleten dolgozók részére irodahelyiségek kerülnek kialakításra, valamint létrehoznak egy új tornaszobát is a gyerekeknek. A férőhelybővítést követően kilenc akadálymentesített helyisége lesz az óvodának.

A bővítéssel nemcsak, hogy az eddiginél több gyermek járhat az intézménybe, de a mindennapi fejlődésük és nevelésük is egy új, magasabb szinten lesz segítve.   

 

P1030605cccc.jpg

A munkaterület átadása május közepén történt meg, míg az óvoda munkálatainak befejezés még várhatóan idén megtörténik.

 A fejlesztés teljes költsége: 150.000.000 Ft, amelyből az önerő: 30.000.000 Ft, a támogatás: 120.000.000 Ft.

 

P1030606cccc.jpg
sopron.hu

2014. augusztus 6. / Közéleti események