datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A Soproni Füzetek és az Adventi tárlat hagyományosan összetartoznak az ünnepben

Az Advent a szív, lélek, érzelmek időszaka, a Soproni Képzőművészeti Társaság Adventi tárlata segít még jobban ráhangolódni az Adventre - mondta dr. Simon István alpolgármester a Várkerület Galériában a kiállítás megnyitóján. Sopron alpolgármestere egyben köszönetét fejezte ki, amiért magas színvonalú irodalmi és képzőművészeti alkotásokkal örvendeztetnek meg bennünket az alkotók. A rangos kulturális esemény az idei Soproni Füzetek bemutatója is volt.

 

20141207_110622ccc.jpg

 

Az idei Adventi tárlat megnyitóján a Soproni Képzőművészeti Társaság nevében   Keresztény Richárd elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Hanzséros Ágnes és T. Horváth József zenés-verses összeállítást adtak elő soproni írók és költők munkáiból. A kiállítást Varga Tamás az Erdészeti Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki egyben bemutatta a Soproni Füzetek idei számát.

 

20141207_111230ccc.jpg

 

A Soproni Képzőművészeti Társaság 1990 óta rendez kiállításokat a Várkerület Galériában. Először közös tárlatok címmel indult bemutatva az évi alkotások legjavát. 1998-tól rendezik Adventi tárlatként az év végi kiállításokat.

A kiállítók mind a 43 fős társaság tagjai, az idei kiállításra 24 alkotó 40 munkát adott be.

 

20141207_111529ccc.jpg

A Soproni Füzetek a soproni, Sopronból elszármazott írók, költők, festők, grafikusok éves munkái bemutatásának, Sopron kulturális életének fontos kiadványa.

2000-től tartják a Soproni Füzetek bemutatóját az Adventi tárlaton, így a két esemény már hagyományosan is összetartozik az ünnepben.

 

20141207_112354ccc.jpg

A Soproni Füzetek Sopron kultúrájának jó hírét közvetíti a világba, Sopron önkormányzata támogatásával jelenik meg,  főszerkesztője Sarkady Sándor költő-műfordító, Sopron Díszpolgára, felelős kiadója  Bősze Balázs költő-író.

sopron.hu

2014. december 7. / Kultúra