datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Fontos az ifjúság alapos természetismerete

A természet ismerete, tisztelete és védelme összefügg, ezért is fontos, hogy a fiatal korosztályban a lehető legkorábban tudatosuljon a környezettudatosság fontossága - ezt a célt is szolgálta az a pályázat, amelyen középiskolások vehettek részt. 

A Soproni Városszépítő Egyesület, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. közösen írt ki pályázatot  2014 őszén. a 14. életévüket betöltött középiskolai tanulók számára.  A városunk közterületein található névtáblával megjelölt fákról kellett dolgozatot írni a diákoknak. 

 

Rengeteg pályamű érkezett, ezek legjobbjait ünnepélyes külsőségek között, igazgatóik, tanáraik jelenlétében díjazták a pályázat kiirói a polgármesteri hivatalban.

 

 Először dr. Simon István alpolgármester úr köszöntötte a megjelent résztvevőket és a pedagógusaikat.

 

 "Hallottuk azt, hogy elidegenedés, el vagyunk idegenedve, ha nem vigyázunk, de mivel vigyázunk, otthon érezzünk magunkat mindenhol." ez volt a mottója, majd kifejtette, hogy nem csak az épített, hanem a természeti környezetünk is fontos, és örül, hogy a diákok nemcsak napjaink hig-tech termékeivel foglalkoznak, hanem a növényi értékeinkkel is.
 
Dr. Józan Tibor és Bánáti László is gratulált az elvégzett értékes munkához.
 Gátas Ferenc Zéta a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium 7. osztályos tanulója a Batthyányi téren található szomorú bükkről, Elek Aladár a Széchenyi István Gimnázium 9. osztályos tanulója a Liszt Múzeum kertjében található páfrányokról, Jereb Botond a Széchenyi István Gimnázium 9. osztályos tanulója az Erzsébet Kórház császárfájáról,Gacs Veronika és Olasz Orsolya a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium 11. osztályos tanulói a Szent Mihály templom kertjében található magas kőrist mutatták be értékes pályázatukban.

 

IMG_8714.JPG

Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a városházán az ifjúság természetismeretének megerősítésére kiírt pályázat nyerteseit a mai díjátadó alkalmával.

Amint a pályázatot kiíró városszépítők számára az épített környezet megőrzése mellett a természeti értékek ismerete és tisztelete is fontos, ugyanúgy a város is partnere ebben minden, a környezettudatosságot, a természetvédelmet szolgáló kezdeményezésnek.

 

IMG_8716.JPG


Ezért is tartották a díjátadót a városházán.

Jereb Botond,  Elek Aladár, a soproni Széchenyi Gimnázium diákjai, Gátas Ferenc Zéta, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Lícemb diákja, Gacs Veronika és Olasz Orsolya (Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium) diákok vehették ma át a rangos díjakat a Városszépítő Egyesület vezetősége,  tanáraik és intézményvezetőikAndrássy Péter jelenlétében.

 

IMG_8717.JPG


IMG_8718.JPG

 Az ünnepélyes díjátadások után Andrássy Péter tanár, városunk díszpolgára olvasott fel a nyertes pályaművekből.

IMG_8743.JPG

.


2015. május 13. / Kultúra