datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Tanévnyitó a Széchenyiben: az ifjúsággal foglalkozni a legnagyobb kitüntetés

Szép és nehéz hivatás a tanulás, mint ahogyan pedagógusnak is lenni az, mert az ifjúsággal foglalkozni a legnagyobb kitüntetés. Munkájuk eredményeként új, tudással felvértezett emberek kerülnek ki az iskolából, amiért köszönet jár minden pedagógusnak - mondta dr. Simon István alpolgármester a Széchenyi Gimnázium mai tanévnyitó ünnepségén Sopronban.Szép, de nehéz hivatás a tanulás – mondta köszöntő beszédében dr. Simon István alpolgármester a soproni Széchenyi Gimnázium tanévnyitó ünnepségén. Sopron alpolgármestere hozzátette: a mai diákoknak minden lehetősége megvan arra, hogy tudásban gazdagodjanak az iskolai évek alatt, ehhez az értelmen kívül kell az akarat, a cselekvés, az, hogy becsülettel, tisztességgel álljanak a munkához, tanáraik és szüleik jótanácsaihoz, példájához.

 

IMG_8619.JPG

Szép és nehéz hivatás magyarnak lenni, csak munkával és tanulással érhetünk ebben is sikereket.

 

IMG_8629.JPG

Szép és nehéz hivatás soproninak lenni, azon a helyen, ahol a város szellemisége nem csak inspirál, de kötelez is.

 

IMG_8618.JPG

Mindehhez a hivatáshoz kívánt sok erőt dr. Simon István, aki a pedagógusokhoz szólva elmondta: az ifjúsággal foglalkozni a legnagyobb kitüntetés, az, hogy munkájuk eredményeként új, tudással felvértezett emberek kerülnek ki az iskolából, amiért köszönet jár minden pedagógusnak.

 

IMG_8623.JPG

Szabó Miklós iskolaigazgató évnyitóbeszédében kiemelte: az iskola több mint egy intézmény: közösségként működik, amely hat a tagjaira, formálja őket a diákévek alatti időszakban.

 

IMG_8635.JPG

 

IMG_8626.JPG

A Széchenyi Gimnázium megnyitóján részt vettek a 60 évvel ezelőtt, 1955-ben indult osztályok képviselői is, akiknek jelenléte annak bizonyítéka, hogy a Széchenyi Gimnázium mindig is tudott olyan értéket adni diákjainak, amely hat évtized múltán is olyan kötődést jelent, ami visszahozza őket az alma materbe.

 

IMG_8632.JPG

 

 

sopron.hu

2015. szeptember 1. / Kultúra