datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Testvérvárosi szimfonikus hangverseny a Jerevánon

Fergeteges sikert aratott az Orchesterverein Kempten és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar közös koncertje a soproni Szent Imre templomban.Szimfonikus zenekar számára is kiváló helyszínnek bizonyult a Szent Imre templom tere, ahol a műsor során Robert Schumann: Rajnai Szimfónia, op. 97 és Carl Reinecke: Hárfaverseny, op. 182 csendült fel.

IMG_8447ccccc.jpg

.

IMG_8463ccccc.jpg

 

  A Kempten testvérvárossal való élő kapcsolatnak és együttműködésnek köszönhetően megvalósult hangversenyen Mary Ellen Kitchens vezényelt, a szólista Tatjana Mercedes von Sybel (hárfa) volt. A zenekar tagjai a kempteni és soproni zenészek voltak, csaknem hetvenen.
 

IMG_8434ccccc.jpg

 

A hangversenyen részt vett Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere valamint az első hegedű szólam aktív zenészeként Kempten alpolgármestere, Sibylle Knott is. A közönséget Tóth Éva képviselő, a Jereván lakótelep részönkormányzat elnöke köszöntötte.

Ez volt a hatodik alkalom, hogy a két város zenekara együtt muzsikált: az 1987-ben kötött testvérvárosi szerződés óta folyamatos a kapcsolat Sopron és Kempten között, így egymás kiemelkedő kulturális és közéleti eseményein is részt vesznek a testvérvárosok. A Szent Imre templomban tartott koncertet márciusban Kemptenben is megtartották. A kölcsönös vendéglátás apropóján mindkét város polgármestere kiemelte a civil kapcsolatok ápolásának fontosságát. A kempteni vendégek a próbák közötti szabadidejükben megtekintették a megújult Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat is és soproni borokat is megkóstoltak.

IMG_8441ccccc.jpg

 
Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata elnöke, önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta: Kempten és Sopron, két város között igazán élő a kapcsolat, amelynek egyik legalkalmasabb közvetítője a zene. A zene a nyelveken felülemelkedve olyan gondolatközlő elem, amelyik lélektől lélekig hat.
A templom szakrális terében  és mindenhol, ahol értékes zene szólal meg, ott arra az időre megnyílik az ég, és olyan dimenziókba láthatunk bele, amelyekbe a hit és  művészetek vezethet el.
 

IMG_8409ccccc.jpg

IMG_8419cccc.jpg

- Ezt a felemelő élményt kívánom sok szeretettel a mai estére, abban a hitben, hogy soproniak, kempteniek közös felemelő élményben találnak egymásra ma itt a zenének köszönhetően - fogalmazott Tóth Éva köszöntőjében.
2016. május 1. / Kultúra