datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Kötelező elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal (e-per), K01 és P26 űrlapok (Hirdetmény)

 

Kötelező elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal (e-per), K01 és P26 űrlapok

(Hirdetmény)

 

 

A polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX törvény rendelkezései értelmében, a jogi képviselővel eljáró fél, a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet valamint a közigazgatási szerv köteles elektronikus úton kapcsolatot tartani a polgári perben a bírósággal. E jogalanyok a hatályos szabályozás szerint, a keresetlevelet elektronikus úton, űrlapbenyújtás támogatási szolgáltatás (ÁNYK) igénybevételével kötelesek benyújtani.

                                                                                                                       

A közigazgatási perekben illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára szintén kötelező az elektronikus kapcsolattartás 2016. július 1-től. Ezekben a perekben a keresetlevelet elektronikus úton az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervhez ( önkormányzatok esetében ez lehet a jegyző vagy településképi ügyekben a polgármester) illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz kell benyújtani.

 

A kötelező elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó rendelkezéseket a 2016. július 1. napján és az azt követően indult közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálata iránti perekben illetve a 2016. július 1. napján és az azt követően indult jegyző előtti birtokvédelmi eljárás során hozott birtokvédelmi határozat megváltoztatása iránti perekben kell alkalmazni.

 

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala elkészítette saját, közigazgatási és birtokvédelmi perekben alkalmazandó ÁNYK űrlapjait.

 

Az űrlapokat

  • közigazgatási perekben K01 űrlapot
  • birtokvédelmi ügyekben P26 űrlapot

az alábbi linkről lehet ÁNYK program alkalmazásával letölteni: >>  LETÖLTÉS

 

Kitöltéssel kapcsolatban felmerülő kérdés vagy hibabejelentés miatt, kérjük írjon az anyk.info@sopron-ph.hu e-mailcímre.