datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
7 érv Sopron mellett - videó
 
 
Innováció Fidelissima - videó
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Jelentkezés szavazatszámláló bizottságba

 

 

FELHÍVÁS

Tisztelt Soproni Választópolgárok!

 

 

Munkatársakat keresünk a választási feladatok szavazás napi lebonyolításában közreműködő 50 szavazókörbe a szavazatszámláló bizottságba.

Várjuk a Sopronban (beleértve Balf, Brennbergbánya, Sopronkőhida településrészeket is) állandó lakcímmel rendelkező azon választópolgárok jelentkezését, akik választott tagként/póttagként részt vennének a szavazatszámláló bizottságok munkájában.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait/póttagjait Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése – várhatóan a 2018. februári ülésén – választja meg, megbízatásuk négy évre szól. A Közgyűlés döntéséről az ülést követően értesítjük a jelentkezőket. A szavazatszámláló bizottságok az országgyűlési képviselők 2018. évi választása alkalmával kezdik meg működésüket.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a szavazatszámláló bizottság választott tagja/póttagja egyebek között nem lehet:

-   párt tagja,

-   a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja,

-   a választókerületben induló jelölt hozzátartozója,

-   központi államigazgatási szervvel, vagy Sopronban hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével, állami vezető.

A bizottság választott tagjai a választás napján végzett munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, valamint a szavazást követő napon mentesülnek a jogszabályban előírt munkavégzési kötelezettségük alól, és erre az időre átlagbér illeti meg őket.

A jelentkezés Jelentkezési lappal történik. A jelentkezéshez felhasználható az itt található Jelentkezési lap, illetve az átvehető a Polgármesteri Hivatal (Sopron, Fő tér 1.) információs pavilonjában, és a jelentkezéshez felhasználható a helyi sajtóban megjelenő Felhíváshoz csatolt Jelentkezési lap is.

Jelentkezési határidő: 2017. december 21.

Bővebb felvilágosítás a 99/515-115 telefonszámon kérhető.

A kitöltött Jelentkezési lapot dr. Sárvári Szabolcs jegyző, HVI vezető, Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 9400 Sopron, Fő tér 1., vagy az igazgatas@sopron-ph.hu címre kérjük eljuttatni.

 

Tisztelettel

 

Dr. Sárvári Szabolcs

jegyző

a Helyi Választási Iroda vezetője