datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Turisztikai Portál Önkormányzati Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

A XVII. Megyei Matematika Versenynek adott otthont a Széchenyi Gimnázium

A Bolyai János Matematika Társulat Győri és Soproni Tagozata 1992 őszétől rendezi azt az új megyei matematika versenyt, amely a fiatal matematikusok személyes találkozásának lehetőségén túl a tudásuk összemérésének és értékes matematikai tapasztalatok szerzésének is alkalma.A verseny időpontja hagyományosan február utolsó szombatja.

Ebben az évben a Széchenyi Gimnázium adott helyszínt a XVII. Megyei Matematika Versenynek.

A résztvevőket Szabó Miklós, a Széchenyi Gimnázium igazgatója és Abdai Géza alpolgármester köszöntötte.

Szabó Miklós kiemelte: a matematika versenynek nem csak helyet ad a Széchenyi Gimnázium, de szellemileg is otthonra talált a nemes megmérettetés az iskola falai között, hiszen 85 éven át reáliskola volt az intézmény.

 

20090228szechenyi01.jpg

 

Abdai Géza a város nevében dr. Fodor Tamás polgármester üdvözletét tolmácsolta a verseny résztvevőinek, azzal, hogy nem csak a tehetségek megmutatkozásának fontos helye a verseny, de tudásuk összemérésének és értékes matematikai tapasztalatok szerzésének is kiváló alkalma. A város értéknek tartja a tudást, a jövő nemzedék képzését, ezért is támogatja a verseny megrendezését, amely méltó Sopron iskolavárosi rangjához.

 

20090228szechenyi02.jpg

 

A versenyt két-két kategóriában rendezték meg, külön gimnáziumi és külön szakközépiskolai tanulók részére. Intézményenként legfeljebb hat tanuló jelentkezhetett, továbbá több felvidéki magyar tanítási nyelvű gimnáziumot is meghívtak a versenyre, amelyen 100-120 tanuló versenyez és 20-30 tanár kíséri őket illetve javítja a dolgozatokat.

A versenydolgozatok megírására a tanulóknak két órájuk volt, majd délután egy érdekes előadás követte a versenyt. Közben tanárok egy lelkes és önzetlen csapata javította ki a dolgozatokat.

A résztvevő iskolák között volt a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola, a

Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola, a Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvû Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképzõ Iskola, a Deák Ferenc Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola, a Hild József Építőipari Szakközépiskola, Győrből. A soproni iskolák sorában a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Gimnázium diákjai vettek részt a versenyen.

 

20090228szechenyi03.jpg

 

A gimnáziumi tanulók részére szervezett kategóriában a Révai Miklós Gimnázium, Győr , az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont ( Győr) jos Gimnázium (Győr), a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ ( Győr), a Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola és Sportiskolai Módszertani Központ (Győr), a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégium, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Sopron), a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Sopron), a Selye János Gimnázium (Révkomárom) és a Széchenyi István Gimnázium (Sopron) diákjai vettek részt.

A verseny eredményét hamarosan közöljük.

BTÉ

2009. február 28. / Közéleti események