Nyomtatás

Városi turizmus - múzeumok

 

Sopron a múzeumok városa!

Tegyen egy történelmi időutazást a Belváros műemlékei között!

A belső városrész kanyargós utcái, hangulatos terei, házainak boltíves kapui, míves erkélyei, műemlékei, középületei és az elő-előbukkanó városfalai egyedülálló művészeti egységet alkotnak. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét. A Fő tér egy tavaszi napsugaras reggelen vagy egy aranysárga őszi délutánon a legszebb. A hangulatnak engedve érdemes bejárni a történelmi városrész utcáit, benyomásokat szerezni egy-egy kapualjba bekukkantva. A gótikus, barokk és reneszánsz építészeti megoldások mellett itt egyszerre jelen van a borpincékkel kialakított falusias városrészek hangulata is.

 

D_EP 22-300p.jpg

 

A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről.

 

D_EP 20-450p.jpg

 

Kellemes időtöltést ígérnek a környék hosszabb – rövidebb kirándulásai is a Világörökség Kultúrtájon. Nagycenken Széchenyi Istvánnal, a legnagyobb magyarral „találkozhatnak”. A fertőszéplaki falumúzeum hangulatos tájházai után, Fertődön megismerhetik az Esterházy család fényűző életmódját, gyönyörű kastélyát. A Fertő-Hanság Nemzeti Park területén barangolva Soprontól Fertőújlakig a római kori emlékektől kiindulva (Mithras-szentély, Fertőrákos) a ma természeti értékeit ismerhetik meg.

Adják át magukat a kivételes látnivalóknak városunkban és barangolják be a macskaköves utcákat!2011. november 7. / Múzeumok, látnivalók