Nyomtatás

Kiállítás Brennbergbányán

Nagy érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit az  első Brennbergbányai Összművészeti Kiállítást a megújult brennbergbányai kultúrházban.

A megnyitón Fodor Gábor fuvolaművészfellépése teremtett meghitt hangulatot.

Ambrus Judit képzőművész nyitotta meg négy alkotó közös tárlatát, ahol első alkalommal  – de hagyományteremtő szándékkal – rendezték meg az összművészeti kiállítást.

 

IMG_6378ccc.jpg

A szervezőket kettős cél vezérelte: egyrészt megmutatni a helyieknek, élnek köztük is értékteremtők, másrészt bemutatkozási lehetőséget adtak az alkotóknak.

 

IMG_6374ccc.jpgAz akvarellel festő Dorwekinger József, Soproni Horváth József és Mühl Aladár egykori tanítványának természetképeit láthatja a közönség. Búzás Tünde egy éve fest – de 2017-ben már New Yorkban állít ki. Lehet festék, fa, kő az alapanyag, lehet szürke vagy szikrázóan színes, valami újat, mást, érdemest mutat meg a világból műveivel. Az Újhermesen élő Resszer Angéla kerámiákat állított ki.

 

IMG_6375ccc.jpg

Tóth Andrásné Sarolta rajzokat és festményeket hozott a tárlatra.

 

IMG_6376ccc.jpg

Táp Lászlóné, a körzet önkormányzati képviselője, a kiállítás kezdeményezője és támogatója a megnyitó alkalmával elmondta: Idén részben megújult a brennbergi kultúrház: új bejárati ajtót építettek be világító ablakokkal, új lámpatestek kerültek fel a régiek helyett és képek felfüggesztésére alkalmas sínrendszer került a falakra. 

 

IMG_6386ccc.jpg

A brennbergi alkotók kiállítása augusztus 13-ig látogatható hétköznap 10 és 16 óra között, szombaton 14-től 20 óráig a brennbergi kultúrházban.

 2016. augusztus 8. / Kultúra