Nyomtatás

Soproni Helyi Közösség - CLLD HŰSÉG – HAGYOMÁNY – HARMÓNIA
Átdolgozásra került a Helyi Közösségi Fejlesztési StratégiaSopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által vezetett Soproni Helyi Közösség a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós forrásból támogatott TOP-7.1.1-16 felhívására pályázatot nyújtott be a helyi kulturális és közösségi terek megújítására. A projekt fő irányvonala szerint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a fejlesztések előkészítésébe és megvalósításába – a közösségi szinten irányított helyi fejlesztés révén – közvetlenül bevonja az érintett lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat.
A Soproni Helyi Közösség támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték és a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítását 750.000.000,- Ft támogatásban részesítették.


A 2016. decemberében elkészült Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia a csökkentett támogatási összegnek megfelelően átdolgozásra került. Az átdolgozott dokumentumot a Helyi Akciócsoport 2017. október 25-én elfogadta.


Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia átdolgozott kiadás

 


 

Jelentős támogatási összeget nyert a Soproni Helyi Közösség

A Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által vezetett Soproni Helyi Közösség a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós forrásból támogatott TOP-7.1.1-16 felhívására pályázatot nyújtott be a helyi kulturális és közösségi terek megújítására. A projekt fő irányvonala szerint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a fejlesztések előkészítésébe és megvalósításába – a közösségi szinten irányított helyi fejlesztés révén – közvetlenül bevonja az érintett lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat.

A Soproni Helyi Közösség támogatási kérelmét támogatásra érdemesnek ítélték és a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítását  750.000.000,- Ft támogatásban részesítették.

A Helyi Akciócsoport 2017. szeptember 21-én megtartott ülésén megszavazta a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia átgondolásának és aktualizálásának szükségességét, valamint egyhangú igennel szavazott arról, hogy Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala legyen a HACS Munkaszervezete.

Tisztelt Soproni Polgárok!

A 2016. decemberében elkészült Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiát a csökkentett támogatási összeg miatt szükséges dolgozni, ezért kérjük, hogy építő, támogató ötleteikkel segítsék a Helyi Akciócsoport munkáját!

Az eredeti stratégia a www.sopron.hu oldalon elérhető.

Az új Stratégiára vonatkozó véleményüket, ötleteiket facebook oldalunkon 2017. szeptember 27-ig várjuk.Soproni Helyi Közösség HELYI KÖZÖSSÉGI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2016-2020

 Hűség - Hagyomány - Harmónia: mától véleményezhető a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia munkaanyaga

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írt ki a helyi kulturális és közösségi terek megújítására. A pályázati felhívás célja a kihasználatlan, esetleg leromlott állapotú városi közösségi és kulturális terek, épületek fizikai megújítása és tartalommal való megtöltése. E célt úgy kell megvalósítani, hogy az önkormányzat a fejlesztések előkészítésébe és megvalósításába – az ún. közösségi szinten irányított helyi fejlesztés révén – közvetlenül bevonja az érintett lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat.

Sopron Megyei Jogú Város közösségi és kulturális tereinek - a helyi közösség valós igényeinek megfelelő - megújítására és tartalommal való megtöltésére 2016. május 30-án akciócsoport jött létre.