datum+nevnap
| | |


Városi hírek Önkormányzati Portál Turisztikai Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

 

 

2019. március végén önkormányzati adóhatóságunk is csatlakozott az ASP országos adórendszerhez, emiatt jelentősen megváltozott az adózók ügyindítása, egyenleg lekérdezése is.

Az ASP (Application Service Provider, magyarul alkalmazás-szolgáltató) modell lényege, hogy az adózók (felhasználók) egy egyszerű böngészőprogram segítségével az interneten keresztül vehetik igénybe a távoli szolgáltató központtól a tevékenységük támogatásához szükséges szoftvereket, alkalmazásokat, amelyek segítenek az adóztatási feladatok ellátásában. Az alkalmazás bevezetésével az ügyfeleknek (lakosság, vállalkozások) nyújtott igazgatási szolgáltatások színvonalának emelése a cél.

Az ügyintézésben eddig használt „ÁNYK” helyett „iForm" űrlapok kerültek bevezetésre, melyeket az Önkormányzati Hivatali Portálról (https://ohp-20.asp.lgov.hu/) lehet elérni. A felület használatáról szóló tájékoztató a https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato linken található.

Az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Az OHP használatához előfeltétel, hogy a felhasználó rendelkezzen Ügyfélkapu azonosítóval.

A https://sopron.eado.hu/ felületen elérhető „ÁNYK” űrlapok megszűntek. A korábban már a saját „ÁNYK”-ba letöltött és azon keresztül beküldött űrlapok automatikusan elutasításra kerülnek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy elektronikus beküldésre kizárólag az „iForm" típusú űrlapok elérhetők.

Sopron önkormányzati adóhatóságánál igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások és az OHP felületre publikált űrlapok ide kattintva elérhetők.

Az Általános Célú Kérelem Űrlap szolgáltatáson (e-Papír https://epapir.gov.hu/) keresztül kizárólag azon egyéb adóügyek kezdeményezhetőek, amelyek esetében az OHP oldalon nincs publikált, kötött formátumú űrlap. Az ügyfélkapus azonosítást követően a kitöltés során az alábbiakat kell kiválasztani: Témacsoport: Önkormányzati igazgatás; Ügytípus: Adóügyek; Címzett: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az átállási időszakban kérjük, és előre is megköszönjük Tisztelt Adózóink türelmét és megértését. Önkormányzati adóhatóságunk és az ASP Központ azon dolgozik, hogy az átállás gördülékenyen megvalósuljon és a nyújtott szolgáltatások színvonala minél inkább az Önök megelégedettségét szolgálja.

Elektronikus adóbevallás kitöltő rendszerek

                   

Általános Célú Kérelem Űrlap szolgáltatás

Önkormányzati Hivatali Portál (OHP)

                   

e-Papír szolgáltatás

ÁNYK (Általános Nyomtatványkitöltő - NAV)

                   

  
Polgármesteri Hivatal