datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Tájékoztató az iparűzési adót devizában megfizetni kívánó adózók számára

Tájékoztató az iparűzési adót devizában megfizetni kívánó adózók számára

Tájékoztatjuk azon tisztelt adózóinkat, akik a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben kívánják megfizetni, hogy a 2023. január 1. napjától esedékessé váló helyi iparűzési adóelőleg és helyi iparűzési adó az alábbi számlára teljesíthető:

Önkormányzat neve: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata
Számla száma:10033001-00001604-02120013

Számla IBAN száma: HU37 1003 3001 0000 1604 0212 0013

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a deviza átutalás kezdeményezésekor a fizető félnek minden esetben fel kell tüntetnie az önkormányzat Kincstárnál vezetett 28 karakter hosszúságú nemzetközi pénzforgalmi jelzőszámán (IBAN) túl a számlavezető ("account with institution") Magyar Államkincstár BIC kódját: HUSTHUHB, valamint a Kincstár levelező ("correspondent") bankjaként a Magyar Nemzeti Bank BIC kódját is: MANEHUHB.
SEPA átutalás esetén a kedvezményezett bankja BIC kódjaként a Kincstár HUSTHUHB BIC kódját kell feltüntetni.

A Magyar Államkincstár a fizetési kötelezettség teljesítéseként a számlájára utalt euró vagy amerikai dollár összegnek a Magyar Nemzeti Bankhoz, mint a Magyar Államkincstár számlavezető bankjához történő beérkezésekor érvényes árfolyamon számított és a Magyar Nemzeti Bank mindenkor hatályos Általános Üzleti Feltételeiben foglaltak szerint a Magyar Államkincstár számláján jóváírt forint összegét haladéktalanul átutalja az önkormányzat helyi iparűzési adóbeszedési számlájára.

Adóhatóságunk a helyi adószámlán a Magyar Kincstár által a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat 50433326-10016817-00000000 számú iparűzési adóbeszedési számlájára átutalt forint összeget számolja el befizetésként. Az önkormányzati adóhatóság az adózó adószámla kivonatán (adózóknak online elérhető E- Önkormányzat Portálon), valamint az adószámla tételes adatainak elektronikus lekérdezése során feltünteti az euróban vagy amerikai dollárban teljesített befizetés összegét, devizanemét, valamint az árfolyamot és az elszámolt forintösszeget.  

Az iparűzési adó megfizetésének napja az adóbeszedési számlán való jóváírás napja, ezért a deviza utalást célszerű a teljesítési határidő előtt néhány nappal korábban indítani!

 

Sopron, 2023.03.09.