datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Megkezdődtek a “Sopron - Kutyahegy belterületi vízrendezése” projekt munkálatai

Infoblokk3_ERFA.jpg

A Kutyahegy folyamatos beépítése miatt a csapadék-lefolyási viszonyok lényegesen megváltoztak, jelentősen megnőtt a burkolt felületek területe és a lefolyó csapadék mennyisége. Ezt a helyzetet súlyosbítja az utóbbi időszakban tapasztalható szélsőséges csapadékesemények, melyek következtében mind az ingatlanok víz- és hordalék elöntéséből, mind a rétegvíznek az épületekbe történő bejutásából jelentős kár keletkezik, a közterületen, a magáningatlanokon.

kutyahegy002H.jpg

A vízgyűjtő területen a műszakilag korrekt csapadékvíz-elvezetés elengedhetetlen.

Kiépítése biztosítja mind a közterületre, mind a magánterületre hulló csapadék elvezetését a befogadóig, amely a Liget-patak.

A projekt megvalósulásával 58 hektár lakóterületre hulló csapadék elvezetése válik lehetővé, ami 328 lakótelek, 578 lakás vízkárelhárítását biztosítja, illetve 1380 lakos életfeltételeit javítja.

kutyahegy005H.jpg

A projekt megvalósulása a többletvizek levezetését biztosítja. A kiépítéssel minimalizálhatók az érintett lakóterületen a felszíni vízelöntésből származó károk, ugyanakkor a levezetett víz többletvizet biztosít a NATURA 2000 terület számára.

A projekt első fázisában a Rozsondai utcában kezdődött meg a csatornaépítés,  az Ágfalvi úti övárok építési munkálatai május elején indulnak.

Projekt neve: Sopron - Kutyahegy belterületi vízrendezése - NYDOP-4.1.1/B-09-2009-0009 -


Kedvezményezett: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, 9400 Sopron, Fő tér 1.

Közreműködő szervezet:
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
9400 Sopron, Csatkai E. u. 6.
web: www.westpa.hu

Projekt leírás: letölthető pdf

NFU_logo.jpg uszt_logo_rgb.jpg