datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében

 

uszt_logo_rgb.jpg

Megkezdődött a Vándor Sándor utca felújítása!

A munkaterület átadását követően megkezdődött a Vándor Sándor utca felújítása, amely része a Nyugat-dunántúli Operatív Programban megvalósuló „Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében” elnevezésű nyertes önkormányzati pályázatnak.

A Vándor Sándor utca felújítását hosszú évek óta várták már a soproniak, de a jelentős költségek –ami elsősorban a közműkiváltások miatt adódott- nem tették lehetővé, hogy a mindenkori városvezetés saját forrásaiból valósítsa meg a felújítást.

gy_002.JPG

A pályázati lehetőséget kihasználva a soproni önkormányzat most megvalósítja a beruházást, mintegy 136 millió forint értékben. A várható befejezés: 2012. június 30.

gyu_001.JPG

A fejlesztésnek köszönhetően 254 m hosszú és 7 m széles új burkolat készül teljes szerkezettel, valamint a csapadékcsatorna építés miatt 66 méter hosszú út felújításra kerül a Sörgyár előtti részen. A kettő együtt 2540 m2 felületű új útburkolatot jelent. Az út mellett elkészül még 52 m járda, 330 m elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, 150 m kerékpárút, valamint 1500 m2 füvesített terület. A kivitelező két távhővezeték kiváltása mellett csapadékcsatornát is épít az érintett útszakaszon.

gyu_002.JPG

A beruházás közvetlen célja a Baross és Somfalvi utak közötti kapcsolat megteremtése, jó minőségű, kamion forgalom lebonyolítására is alkalmas út megvalósításával az iparterületen belül. A gyalog és kerékpárút megépítése elsősorban hivatásforgalmi célú, a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is biztonságosabbá válik.

vink 002.JPG

A „Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében” elnevezésű nyertes Európai Unió által támogatott pályázat a Vándor Sándor utcán kívül tartalmazza még a Lackner Kristóf- és a Mikoviny út hiányzó szakaszának felújítását, valamint a Tarló sor útépítését. A teljes pályázat összköltsége 344 millió forint, az önkormányzat önrészként pedig mintegy 110 millió forinttal járul hozzá a beruházás megvalósításához.

Közreműködő szervezet:
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
9400 Sopron, Csatkai E. u. 6.
web:www.westpa.hu

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint Irányító Hatóság.

 

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata

9400 Sopron, Fő tér 1.

E-mail: sajto@sopron-ph.hu

www.sopron.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

 

Infoblokk3_ERFA.jpg

 

Átadták a megújult Tarló sort
 
Sopron, 2012.07.02.
 
NYDOP-2009-4.3.1/C_2-09-2010-0013 azonosítószámú, Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében című pályázat keretében elkészült a megújult Tarló sor.
 
A Tarló soron az új út összesen 457 m hosszan és 6 m szélesen épült meg, egyik oldalon 1,5 széles járdával, ahol a kapubejárókat is kiépítették a fejlesztés keretében. Az újonnan megépített utcában 50 db tájhonos fa került telepítésre (mezei juhar dísz változata) és 1580 m2 füvesítése történt meg.

DSC_2390.jpg
 
A határidőre befejezett útépítés támogatásának mértéke 75%-os, amelynek keretében  a Tarló sor út- és járdaépítés: 80.000.000 forintot tesz ki, a Tarló sor csapadékcsatorna építése pedig 30.000.000 forintot, tehát az út+csatorna összesen 110.000.000 forintnyi fejlesztést jelent.

DSC_2392.jpg
 
A „Gyűjtőutak kialakítása és felújítása Sopronban a minőségi közlekedés érdekében” elnevezésű nyertes Európai Unió által támogatott pályázat a Tarló soron kívül tartalmazta még a Lackner Kristóf- és a Mikoviny út hiányzó szakaszának, valamint a Vándor Sándor utca teljes felújítását.
A teljes pályázat összköltsége 344 millió forint, az önkormányzat önrészként pedig mintegy 110 millió forinttal járul hozzá a beruházás megvalósításához, az Új Széchenyi Terv keretében.

 

Közreműködő szervezet:
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
9400 Sopron, Csatkai E. u. 6.
web:www.westpa.hu

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint Irányító Hatóság.

 

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata

9400 Sopron, Fő tér 1.

E-mail: sajto@sopron-ph.hu

www.sopron.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

Infoblokk3_ERFA.jpg

2011. augusztus 19. / Pályázati hírek