datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Új bölcsőde épül a Kőműves közben!

Negyvennel bővül a soproni bölcsődei férőhelyek száma az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében megvalósuló Kőműves közi bölcsőde kialakítására 120 millió forint áll rendelkezésre. A támogatás mértéke 80 millió forint, míg a város 40 millió forintos önrészt vállalt.

 

komuves_koz 001.jpgA Kőműves közi bölcsőde két gondozási egységben, két-két csoportban, 4 csoportszobában, 40 férőhellyel ugyanennyi gyermek ellátását biztosítja majd, nettó 493,7 m² nagyságú akadálymentesített épületben, 2057 négyzetméteres nagyságú telken, nyugodt, csendes környezetben. A gondozó, nevelő munkához szükséges eszközök, berendezések szintén rendelkezésre fognak állni: csoportszobákba gyermekbútorok, szőnyegek, konyhai mobil és beépíthető gépek, felszerelések, udvari játékok. A komplex ellátás érdekében kialakítanak egy foglalkoztató és egy sószobát is.

 

komuves_koz 010.jpgA földszintes épület déli oldalán alakítják majd ki a gondozási egységeket a hozzájuk szervesen kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel és a vezetői irodával együtt. Az épület északi oldalán egy hosszfolyosó mellett két kisebb csoportszoba kap helyet. Mindegyik csoportszobához részben fedett terasz csatlakozik, azonos szinten, közvetlen ajtókijárattal. A gondozási egységek két-két csoportszobából, átadó helyiségből, mosdóból állnak. Mindkét egységhez az átadóból nyíló takarítószer tároló és a kísérők számára toalett csatlakozik. A bejárat mellet egy babakocsi tároló helyiség is helyet kap. A gazdasági részben találhatóak a szükséges kiszolgáló helyiségek (pl mosoda, raktárak, öltöző, főzőkonyha, tejkonyha). A gondozási egységekhez külön egy-egy játszókert tartozik. Helyet kap egy kültéri homokozó árnyékolóval, egy kültéri pancsoló, emellett mozgásfejlesztő eszközök, esőbeálló házikó, mászóka-csúszda, valamint mobil játékok. Az udvari játszókertekből nyílóan mindkét gondozási egységhez tartozik egy-egy udvari wc és kerti játéktároló helyiség is.

 

BOLCSODE 039 (2).JPG


A beruházással új munkahelyek is létesülnek: 1 bölcsődevezető, 8 gondozónő, 1 szakácsnő, 2 fő konyhai kisegítő és 1 fő technikai dolgozó alkalmazására nyílik lehetőség. Az új bölcsőde együttműködik majd a környéken található oktatási-nevelési intézményekkel, megszünteti a területen lévő szolgáltatáshiányt, a város hasonló intézményeiben lévő jelenlegi túlzsúfoltságot, valamint komplex szakmai programján keresztül elősegíti a környezettudatos nevelést. Már az épület tervezésénél is cél volt a környezettudatosság mellett a „zöld” környezet kialakítása is. Az épületszerkezetek kiválasztásánál a természetes anyagok tapinthatósága, a felhasznált anyagok újrahasznosíthatósága és a hulladék kezelés optimalizálása vezetett az anyagok kiválasztásához.


A soproni Kőműves közi bölcsőde kialakítása

A projekt várható befejezése: 2012.03.26.
A projekt összköltsége: 119.470.000 Ft
Igényelt támogatás: 80.000.000 Ft
Projekt azonosító szám: NYDOP-5.1.1/B-09-2009-0003

A kedvezményezett a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.; Tel: 99-515-100).

 

Közreműködő szervezet:
VÁTI Nonprofit Kft. - Nyugat-dunántúli Területi Iroda - Sopron
9400, Sopron, Verő József u. 1.
www. vati.hu

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint Irányító Hatóság.


További pályázati információk a www.nfu.hu; www.vati.hu oldalakon találhatók.

uszt_logo_rgb.jpg

Infoblokk3_ERFA.jpg

2011. július 18. / Pályázati hírek