datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Hirdetmény az európai parlamenti képviselőválasztás kitűzéséről

 

 

KÖZLEMÉNY

 

Magyarország Köztársasági Elnöke az Európai Parlament tagjainak választását
2019. május 26-ra
(vasárnap) tűzte ki.

 

A szavazás 06.00 órától 19.00 óráig tart.

 

Szavazni egy listára lehet.

 

Szavazni csak személyesen, a választópolgár lakóhelyén vagy átjelentkezéssel a tartózkodási helyén lehet.

A választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát, valamint a lakcímét.

 

Az értesítőt a választópolgárok 2019. április 5-ig kapják meg. Az értesítő tartalmazza a szavazás helyét és idejét, továbbá a szavazással kapcsolatos egyéb tudnivalókat.

 

Ha a szavazás napján, Ön Magyarországon, de nem a lakóhelyén tartózkodik, átjelentkezéssel szavazhat. Átjelentkezési kérelmet 2019. május 22-én 16.00 óráig nyújthat be, a lakóhelye szerinti jegyzőnél, vagy a választások hivatalos honlapján keresztül a www.valasztas.hu honlapon.

 

Sopronban átjelentkezéssel szavazni csak a Széchenyi István Gimnáziumban (Sopron, Templom u. 26.) lévő 1. számú szavazókörben lehet. A Sopron településszintű lakcímmel rendelkező választópolgárok szintén itt szavazhatnak.

 

Mozgó urnát a választópolgár csak írásban kérhet a helyi választási iroda vezetőjétől levélben 2019. május 22-án 16.00 óráig, személyesen 2019. május 24-én 16.00 óráig vagy a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottságtól. A mozgó urna igénylés okát meg kell jelölni!

 

Részletes tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatalban működő Választási Irodához (Sopron, Új utca 12.,  tel:  515-152.) lehet fordulni.

 

Helyi Választási Iroda