datum+nevnap
| | |


Belvárosi képek
 
 
Városi hírek Turisztikai Portál E-Ügyintézési Portál Társulás

továbbküldés e-mailben | nyomtatás

Közlemény

 

KÖZLEMÉNY

 

Magyarország Köztársasági Elnöke a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását 2019. október 13-ra (vasárnap) tűzte ki.

 

A szavazás 06.00 órától 19.00 óráig tart.

 

Szavazni csak személyesen, a lakcíme szerinti szavazókörben szavazhat.

A választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát valamint a lakcímét.

  

Az a választópolgár, aki 2019. június 26-ig tartózkodási helyet (ideiglenes lakcím) létesített, és tartózkodási helyének érvényessége legalább a szavazás napjáig tart, átjelentkezéssel a tartózkodási helyén szavazhat. Átjelentkezési kérelmet 2019. október 9-én 16.00 óráig lehet benyújtani, a lakóhely szerinti jegyzőnél, vagy a választások hivatalos honlapján keresztül a www.valasztas.hu honlapon.

 

Sopronban a településszintű lakcímmel rendelkező választópolgárok a Széchenyi István Gimnáziumban (Sopron, Templom u. 26.) lévő 1. számú szavazókörben szavazhatnak.

 

Mozgó urnát a választópolgár csak írásban kérhet a helyi választási iroda vezetőjétől, vagy a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottságtól. A mozgó urna igénylés okát meg kell jelölni!

 

Részletes tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatalban működő Választási Irodához (Sopron, Új utca 12.,  tel:  515-152.) lehet fordulni.

 

Helyi Választási Iroda